Ars Medica Lézerklinika

Budapest V. kerület, Petőfi Sándor utca 3.

A megbízó több, kisebb ingatlan, illetve helyiség megvásárlása után egy szellős, kényelmes, a mai kor igényeinek megfelelő, elegáns ambuláns sebészeti központ átépítését/bővítését várta el tőlünk.

A beruházás két ütemben valósult meg. Bár maga a kivitelezés is sok esetben kihívás elé állított minket, a munka legnehezebb részét mégsem ez jelentette. A belváros ugyanis – ha az építési anyagok és a munkások helyszínre juttatására gondolunk – nem tekinthető ideális „munkaterületnek”. Mondhatjuk, hogy ebben az esetben az organizáció volt a legnagyobb akadály, de mi a megbízatásunkat olyan komolyan vesszük, hogy még egy ilyen volumenű nehézség ellenére sem fordul meg a fejünkben a visszalépés.

Az első ütemben a felvásárolt kisebb ingatlanok egybenyitása volt a cél. Ekkor a főfalak bontása, az épület statikai megerősítése, kórtermek kialakítása volt a cél.

A később megvalósuló 2. ütem a magánklinika további bővülését szolgálta. A pinceszinten végzett munkálatok közben derült ki, hogy a majd’ száz éves épületnek gyakorlatilag nincs alapja! De, nem ez volt az egyetlen eset, amikor a műemlék jellegű háznál „falakba” ütköztünk. A boltozatos födém kibontás előtti előzetes zsaluzása, az oldalfalak továbbá az általunk kialakított liftakna támfalas statikai megerősítése, a pince másfél méterenkénti utólagos aláalapozása mind-mind a biztonságot szolgálta.

Az épület folyamatosan szembesített minket a múlt építészeti standardjaival, míg nekünk a ma igényeihez és elvárásaihoz kellett igazodnunk. A feladat összetettségét és olykor embert próbáló voltát azonban feledteti a végeredmény, hiszen egy minden ízében elegáns, modern, az egészségügyi dolgozók és a páciensek elvárásainak megfelelő, exkluzív környezet sikerült itt kialakítanunk.

Kórház, klinika vagy rendelő?
Ránk számíthat a kivitelezésben!