Café Pio Padre

Budapest, Ferenciek tere 7.

2015 novemberében nyitotta meg kapuit a Ferenciek terén az egykori kegytárgy- és könyvesbolt helyén kialakított Pio Padre Kávézó.

A keresztény kávéház magában hordozta mindazt a szakmai kihívást és szépséget, amitől szerethető a munkánk. Egy egykor szebb napokat látott, romos, sok, apró helyiséggel tagolt, műemlék jellegű épület volt kibontakozásunk helyszíne.

A tulajdonos álma egy összefüggő terű, szellős vendéglátó helyiség kialakítása volt. Munkánkat nem könnyítette meg, hogy lakóövezetben kellett elvégeznünk az átalakítást, lehetőleg az ott élők nyugalmának megzavarása nélkül.

Természetesen az ilyen bontással, födém áttöréssel, komplett pince átalakítással járó projektek akárhogyan is igyekszünk, feszegetik a lakók tűréshatárát. Ezért alkalmazunk olyan építésvezetőket, akik a felmerülő problémákat kezelni tudják és jól kommunikálnak a munkánk velejáróival ideiglenesen együtt élni kénytelen lakókkal.

Büszkék vagyunk, hogy ezen a „nehéz terepen” is helytálltunk és európai mércével mérve is egy színvonalas, elegáns kávézót alakíthattunk ki, amelyről nemcsak az ide betérő vendégek, de a We Love Budapest weboldal is igen elismerően szólt.